Mathilda och jag, Sverige!

2011-04-30 kl 12:05:00

Den 21 Mars detta år träffade jag Mathilda igen efter ganska så exakt 2 år och 25 dagar om jag inte har räknat helt fel nu...Senast var iaf 26 februari 2009. När jag var hemma i Sverige denna vintern så kände jag att det går faktiskt inte att vara i Sverige igen, veta att hon är i Sverige också, fast att vi inte ses. Så jag skrev upp alla mina lediga dagar och vart jag befann mig och hon kollade sitt schema på jobbet, planerade samtidigt en resa över till USA och ett, tu, tre så fick jag ett sms i mobilen ”Vi ses imorgon!”
Jo, vi hade allt planerat lite mer än så men just den där känslan att vi skulle ses så snart igen var nästan helt otroligt. Vi hade gjort så himla mycket kul ihop i USA, vart med om så mycket, pratat om det mesta tror jag och trots att vi inte hade sets på två år så var det som om vi hade setts nästan bara några dagar tidigare när jag hämtade upp henne på centralstationen i Göteborg.
Mathilda var precis sig lik till sättet, utseendet men hon hade minnsan fått tillbaka sin dialekt lite grann. Annars var allt som vanligt, förutom att vi för första gången befann oss på svensk mark, åt svensk mat (dock amerikanskt godis, swedish fish) och alla runt omkring oss var svenskar och kollade inte snett för att vi pratade ”ett konstigt språk”

När Mathilda var och hälsade på mig i Göteborg så tog vi enormt mycket promenader måste jag erkänna, men det var riktigt skönt och något vi absolut inte gjorde i USA när jag tänker efter. Om vi inte ska räkna med promenaderna på Crossgate mall och Colonie center.

Den kvällen så åt vi pizza ihop och det skulle nästan lika gärna kunna vara en amerikansk pizza, under våran lediga tid som aupairer. Och hela den kvällen låg vi och pratade massor. Hon berättade massor av historier som hade hänt efter att jag lämnade USA i februari och jag berättade hur och varför jag valde att bo i Turkiet. Och allting runt omkring det såklart.
Precis som dagen innan vi skulle åka in till NYC den 6 december 2008. Lika många historier, konstiga frågor och övertrötta funderingar hade vi nu som då.
Vad är det egentligen för skillnad på en ren och ett rådjur?

Det var fantastiskt kul att träffa Mathilda, vandra runt i slottskogen och visa henne plikta och sälarna. Göra milkshake, goda luncher och ta en promenad i haga. Och jag hoppas, hoppas hon kan komma ner till Side nu i sommar så att jag får visa henne detta också. Och sedan vill jag se Norrköping och spårvagnarna där.


Nyckelproblemdag!

2011-04-29 kl 17:41:38
Det har varit en bra men inte en alldeles problemfri andra ledig dag.
Det börjar med att jag som vill sova ut vaknar av att K ska åka och fixa tvn. Men inte ta med tvn, utan ta några elektriker in till lägenheten vilket betyder att jag måste vara beredd på det.
Jag var så pass beredd att jag somnade om, klockan var ju trots allt bara nio och det är ju min lediga dag. Knappt en timme senare stängs sovrumsdörren till och jag hör hur de börjar montera upp en parabol och ha sig i vardagsrummet.
Men nu har vi iaf alla tv kanaler igen. Inte för att jag ser på tv under sommartiden men det kan vara bra att ha.

När jag trots allt lyckas somna så ringer min telefon "Hem" säger min amerikanska telefon
(Den säger det inlaggda namnet när det ringer men eftersom den är köpt i USA så låter den väldigt rolig när den uttalar "Mammis" etc.)
Det var mamma som ringde, någon hade ringt en signal hem och lagt på och hon tog förgivet att det var jag såklart. För det är så jag gör annars. Men vi fick oss en liten pratstund och jag fick höra om min hund Charlie som hade varit i Hjo igår på äventyr. Min lilla, lilla pojk.

Dagen fortsatte med frukost tillsammans med K, lite tvtittande var tydligen väldigt viktigt och när jag trodde att jag kunde spendera förmiddagen på balkongen i solen så ringer K och säger att han kan köra mig till Sali Pazar när han ändå ska iväg till Manavgat och fixa endel saker. Bl.a. kopiera våran enda hemnyckel till lägenheten.
Här kommer nyckelproblem nummer ett för dagen.
Jag går i över en timme på Sali eftersom jag dels väntar ut K och dels försöker minnas allt vi behöver till lägenheten.
Men eftersom det tog sådan tid med att ordna internet och diverse' grejer så satte jag mig på dolmusen hem till lägenheten igen.
Väl på bussen kom jag på att K har nyckeln eftersom han skulle kopiera den.

Så där satt jag på trappen i över en timme, hungrig men glad för dagens inköp.

Problem nummer två kom bara någon timme senare efter att jag kom in i lägenheten. Jag satte igång riset på våran gasspis, tar med mig både plånbok och nycklar för att handla lite mattillbehör snabbt och kommer tillbaka till lägenheten. Då fungerar inte utenyckeln och jag står där i panik och tänker på mitt stackars ris och min stackars gryta som kommer bli kolsvart. Och kanske kanske kommer hela lägenheten brinna upp.
Okej, det hände aldrig och riset var inte ens klart när jag väl kom in i lägenheten
(K kom som räddaren i nöden, svor lite, drog lite dörren och kom vi in i trappuppgången. Nu är nycklarna fixade också)

Resten av eftermiddagen så har jag städat, tvättat, diskat mina nya lådor, glas och andra tillbehör jag köpte på Sali Pazar. Internet ska fixas i dagarna, golvmattorna är inne på tvätt, nycklarna borde fungera nu och imorgon jobbar jag igen.
Nu sitter jag på tropic och ser hur solen går ner här utanför fönstret precis vid havet samtidigt som alla uppklädda turister går runt och ska hitta ett ställe för kvällens middag.

Min söta lilla Charlie!

Flyttade!

2011-04-27 kl 18:41:42
Japp, vi har flyttat och har även smarta grannar som sätter kod på sina internetuppkopplingar. Tusan också!!
Men allt har gått bra. Vi har absolut inte kommit i ordning med allt hemma ännu...det tar sin lilla tid men det funkar.
Och mina arbetstider är olika varje dag. Ena dagen jobbar jag 15-23 andra dagen 10-18, och imorgon är min lediga dag men då jobbar jag.
Detta är pga. vädret. Idag har det varit molnigt på förmiddagen och därför började jag kl 10. Så även imorgon och därför är jag ledig fredag istället (om det inte blir spöregn då...men det blir det nog garanterat inte)
Är det soligt och fint så börjar jag dock kl 15 och slutar 23 på kvällarna.

Så där har ni mig om dagarna. Fint väder=sovmorgon. Dåligt väder=ledig kvällarna.
Och internet måste vi fixa men det tar vi senare.

Ha det så bra, ny uppdatering kommer på fredag.

Facebook status!

2011-04-24 kl 21:05:47
Jaha, två timmar kvar tills flyttlastet möjligtvis börjar gå igång. Jag sitter framför datorn och kollar in allt tråkigt som finns att läsa på internet. För ikväll är en sådan seg kväll och då blir det bara tråkigt att sitta vid internet.
Man vill bara få allting klart men just nu går tiden så sakta.
Så vad gör man när man väntar på något...jo man pillar igenom sig på facebook, skriver till lite vänner, svarar på mail och jaa...ändrar om lite i sin profil.
Jag gjorde det precis och jag hoppas ni gillar resultatet...

Nu väntar jag bara på att min karl, Mr K, ska komma hem.
Han ringde mig idag bara någon timme efter jobbet för att kolla om jag hade ätit middag ordentligt. Och då jobbar vi alltså ihop 8 timmar om dagen och hinner prata och ses en hel del under den tiden...
Vilken underbar människa han är.


Ehh...mamma...jag kommer nog inte hem till vintern ändå....

Problem nittiosju...!

2011-04-24 kl 18:51:38
Tror ni jag har flyttat än eller? Heeeepp, inte det nej.
Är ni förvånade? Det är inte jag.
Idag BORDE vi flytta. Men det förvånar mig inte om det blir imorgon istället. Då måste vi i princip flytta för kontraktet går ut den 26 April.
Jag kan inte förstå att jag har bott i denna lägenheten ett helt år. Dock har det satt sina spår bokstavligt talat.
I och med att det var så svinigt kallt här i vintras så fick jag flera gånger ont i ryggen, vid skuldrorna men bara på vänstersidan. När det blev varmare ute och när jag var i Sverige så trodde jag självklart att detta skulle försvinna helt för det har ju kommit och gått om dagarna.
Men det sitter fortfarande i och jag har en stor förhoppning att det kommer försvinna när vädret blir varmt, dag som natt. Men någon skräck i mig säger att detta är något som alltid kommer finns kvar...Usch, tänk om det är så? Det vill jag verkligen inte och jag är lite paranoid för detta nu.
Är det nu man borde kräva massage av människor kanske? Gratis dessutom?!

När vi ändå snackar sjukdommar etc. så blev jag dålig igår kväll när jag höll på som mest här hemma. Antagligen pga. för mycket stress och dåligt ätande på sistonde kan jag tänka mig, så jag gick och la mig och tänkte att jag kunde ta flytta resterande sakerna idag.
Nu blev det ju ingen flytt igår överhuvudtaget så vi tar allt idag (förhoppningsvis) och jag har precis avslutat en middag med pasta fromaggi.

Problem nummer femtusen femtioelva ikväll är att jag verkligen behöver tvätta mitt hår men handduk och hårfön är här medans shampoo och balsam är i nya lägenheten.
Och som vanligt så flyttar vi efter kl 00.00 i natt...om det nu blir av.
WHAT TO DOOOO?

Nej, nu ska jag packa klart här hemma. Hoppas att vi har några plastpåsar kvar bara.
Problem tremiljoneretthundranittionio....

Tjingeling!!

Bild från "första" boendet. Vår 2010, fantastiskt väder + terass!

Flyttar nattetid!

2011-04-22 kl 22:25:27
Eftersom jag var ledig igår så hade jag världens energi idag när jag jobbade i butiken. Jag kände verkligen hur jag ordnade och fixade med allt så fort det inte fanns kunder, och ibland när det även fanns kunder.
Det är inte så jättekul att sitta och sortera och lägga rätt på en lååååååång rad med massa tshirts. Men idag var det kul och jag körde på.

Så det hela resulterar ju i att jag nu ikväll känner mig lite trött och seg faktiskt. Och vad händer då?
Jo då ska jag flytta mitt i natten. Japp, you heard me. Idag ska det flyttas. Eller i natt kan jag väl tillägga att det blir. Plus i kanten att det blir efter kl 00.00 eller hur. Det är ju mycket roligare så...hrm hrm..

Ny möbler finns i nya lägenheten, som jag alltså varken har sett och allra minst godkänt med dock betalat för.
Alltid väldigt spännande (skräckinjagande kanske vi ska kalla det för...)
Och i natt går första, stora lasset med saker, miljontals små saker som är viktiga i mitt liv för att få det att gå runt. Allt från filmer, brödknivar, mjöl, kryddor, tekoppar, shampoo, hårgrejer, mycket kläder och skor jaa...mycket ska med.
Jag har dock kollat upp det hela och tagit reda på att jag inte ska sova i lägenheten i natt. Den nya alltså.
Utan det blir flytt, in med sakerna som är packade nu, ordna upp rätt garderob i rätt rum, ställa sängen mot bästa fönstret, in med alla plastpåsar (japp, vi skippar smarta flyttkartonger och kör på plastpåsar istället) i gästrummet och sedan tillbaka till denna lägenheten där jag kommer förhoppningsvis ha en väldigt god natt sömn.
För att sedan vakna till en lite tommare lägenhet. Dricka te ur ett av de två teglasen som finns kvar för att sedan vandra iväg till jobbet. Köra ett 8 timmars pass och sedan packa, förhoppnigsvis, det sista.

Sedan kommer ju allt det roliga med att packa upp och ställa alla sakerna på plats i den nya lägenheten.

Men internet kan jag inte garantera ännu. Hoppas på det bästa, hoppas på att någon (o)-smart granne har okodat internet...eller vill dela med sig av sin pinkod till en liten summa pengar.
Och sedan är jag tillbaka här igen. Här fast förhoppningsvis på en ny bloggadress snart...
Letar fortfarande bloggdesiner,HÖRRNI!!

Tjing!!

Bild från sommar 2010

Nystädad ny lägenhet!

2011-04-21 kl 15:55:15

Inget bloggande på några dagar men idag är det min lediga dag så nu kommer en bra uppdatering här.
Idag vaknade jag redan vid 9-tiden och runt 11 så var jag iväg med dammsugare, skurmopp, skurmedel, fönsterputs och allting annat man behöver när man ska städa.
Jag har nämligen städat ur och skurat rejält i den nya lägenheten.
Ja, en lägenhet är fixad och om 5 dagar går detta oooootroligt långadragna kontrakt slut och livet i det rosa huset vid moda show är över.
Inga mer gröna eller rosa väggar. Dock blir det lila väggar i sovrummen och beigliknande i vardagsrummet.
Och rosa kakel i duschen dock.
Jag lovar att avslöja allt framöver men jag kommer hålla saker och ting lite hemligt tills vidare.
Jag kan avslöja att lägenheten har två sovrum, varav ett kommer blir förvaringrsum.
Sedan är det ett kök för sig och ett vardagsrum för sig. Två lite halvsmå balkonger och utsikten som vi har haft i ett år nu går ju tyvärr inte att slå på långa längder.
Blivande utsikten blir över till grannlägenheterna. Tråkigt men sant.
Lägenheten i sig är heller lika "nyrenoverad" som den vi har just nu, men den är 100 lira billigare och man kan sätta in soba för vintern. Soba är som en slags ved....spis? Åh jag kommer inte på rätta ordet nu men man eldar för att få värme i huset helt enkelt. Och riktigt varmt blir det.

Husen är, som jag har förklarat tidigare, iskalla här i Turkiet på vintern eftersom det är ju bara sten rakt upp och ner. Ingen isolering eller liknande och därför får man dessutom också lätt mögel på väggaren etc. också.
Jag har i vintras använt acn på 30-32 grader men den sitter i sovrummet och blir därför bara varmt där. Det spelar ingen roll om jag vill ha värme ut till köket, det hjälper inte att köra igång den.
Så många har soba här i Turkiet och eldar för fullt under vintertid. Billigare och varmare helt enkelt.
Runt december-januari så känner man en viss "eldlukt" så fort man kommer in i Manavgat där fler invånare bor och soba användas flitigt.

Jag har fått lite frågor i butiken när jag jobbat om de firas påsk i Turkiet.
Nej, det gör det inte om det inte är någon kristen eller kanske utländsperson som ordnar upp det hela.
94% är muslimer i Turkiet sägs det och inom Islam så finns inte Jesus, på det sättet som kristendomen ser honom som kanske jag ska säga (jag är inte helt 100 på detta, men jag skriver vad jag minns och vad jag tror)
Påsken handlar ju om Jesus, hans död och uppståndelse inom kristendomen och därför firar inte muslimerna och Turkiet påsk.
Men man kan ju alltid äta ägg om man vill det. Lite påskgodis hade ju inte suttit fel det heller dock...

På tal om jobbet så går det jättebra. Jag börjar kl 10.00 fortfarande och jobbar till 18-19 tiden på kvällarna. Nathalie har också börjat jobba nu och det går jättebra. Det är kul att kunna ge henne mina tips på hur man lär sig alla priser, vad man kan göra när allting är lugnt osv.
Jag tror allting kommer bli jättebra och det kommer bli en toppensäsong. Den har redan börjat riktigt bra och kommer fortsätta i samma, sköna stil tror jag.
Och som jag har sagt tidigare: Ni ska se alla snygga klänningar vi har fått in i år. Helt underbara!!

Nu blir det dusch och en bra film. Tjingeling!!
Update: Soba=kamin!!

Sneak peak på nya lägenheten. Huvudentrén och en del av köket där maten ska lagas varje dag, och disken ska diskas...haha


sol, moln, sol!

2011-04-17 kl 22:10:38
De senaste dagarna har det börjat med väldigt soligt och fint väder, sedan har det övergått till ganska molnigt och disigt väder under lunchtid.
Senare mot eftermiddag/kväll så har det spruckigt upp igen. Och nu känner man lite mer värme i luften om kvällarna.
Men jag funderar på om det inte kommer bli regn snart. Förhoppningsvis blir det under natten, så slipper man sånt på dagarna.
Och hoppas, hoppas att det blir riktigt soligt imorgon och inte sånt här disväder.

Jag är så trött att mina ögon snart stänger för dagen men här kommer iaf en bild från strandpromenaden runt 19-tiden kväll när jag var på väg hem ifrån jobbet.
Visst ser det härligt ut?

Ny blogg på gång...

2011-04-16 kl 20:52:52
Jag vill ha lite förändringar på min blogg. Eller rättare sagt; Jag sitter och funderar ut min nya bloggadress för jag tänker byta nämligen. Ni kommer förstå framöver.
Men till en ny adress och en ny blogg så behövs en ny design. Bloggdesign.
Och jag vill och kan inte betala för en design faktiskt. Så vet ni någon som gör bra och dessutom kanske är supersnäll och inte tar betalt för det så hör av er.
Jag vill ju faktiskt börja min nya blogg och berätta både det ena och det andra för er!!


Första arbetsdagen!

2011-04-15 kl 18:33:51
Nu undrar ni säkert vart jag har hållit hus under dagen.
Jo, i mitten av November så slutade jag jobba för 2010 års säsong. Sedan dess har jag haft semester...
Fram tills idag!

Idag var min första arbetsdag år 2011 och den var verkligen toppen. Massor av roliga danskar, norrmän, svenskar, engelskmän och några tyskar pratade jag också med (trots att min tyska är minimal liten men det gick allt ändå...)
Vädret var lite halvkasst i början men framåt lunch sprack det upp och solen kom fram ordentligt. Vi hade en kaffepause och jag nöjt av solen och bara kände hur bra allting är.
Problemet nu är att man ska lära sig alla priser, i huvudet, för det finns ju oftast inga priser utsatta. Men i och med att detta blir min tredje säsong på Marias butik så har jag en hel del i bakfickan och "tänket" finns kvar.
Jag menar, en luvtröja eller en tshirt ändrar inte så mycket i pris från år till år, så det finns alltid ett hum om vad de kan ligga i pris.
Skönt att vi dessutom har fasta priser i butiken för jag själv skulle aldirg orka pruta ändå.
Det finns alltid ett sista pris i alla butiker ändå och det är väl lika bra att ta det med en gång så man slipper känna sig lurad och tänka "tänk om jag hade gått ner 5 lira till...." eller hur?

När jag slutat så var jag kvar en stund och då min chef kom med hemmagjord bbq mat som alla vi i butiken åt. Åh, det var så himla gott och jag var verkligen proppmätt efteråt.
Efter det så traskade jag hem till lägenheten via strandpromenaden. Imorgon ska jag ha med mig min kamera, för ni skulle sett vilken fin utsikt jag hade på vägen hem.

Nu väntar jag på att Nathalie ska komma hem för vi ska ut på lite äventyr....Och jag hoppas att det kommer går bra.
Tjingeling!!

Jag är med i SOLO!

2011-04-14 kl 10:09:03

För någon vecka sedan så fick jag ett mail från Johanna på tidningen SOLO som frågade om jag ville vara med i en intervju.
Det handlar om svenskar boende utomlands och jag tycker sånt är riktigt kul att läsa om själv så självklart valde jag att ställa upp.
Intervjun kommer ut i SOLO tidning nummer 7 som finns ute 21/6-19/7, jag lovar att påminna er innan om någon lovar att köpa tidningen och ta med den till Turkiet så att jag själv får läsa.
Även två andra svenskor kommer att vara med i intervjun så passa på att ta del av våra tips, världen över.

Over and out...


Jag på Nathalies terass,
Side, Turkiet
Juni, 2010


Åh turisterna dom badar!

2011-04-13 kl 17:44:37
Idag är det strålande väder i Side och både jag och Nathalie har fått färg. Dock har vi suttit på olika håll. Hon på en restaurang i 5 timmar med ansiktet i vädret och jag vid butiken lite då och då i solen. Så på mig är det väl mest fräknar som har kommit fram. Och fler ska det bli.

Nu börjar även turisterna bli fler och fler märker man. De börjar flockas nere vid havet nu.
(jag skulle själv aldrig dra på mig en bikini pga. "kylan" och dels för att hela jag är väl i princip kritvit och "inte redo" för dagsljus ännu)

Bilderna här nedanför blev väldigt små men jag orkar inte lägga in nya, större bilder med vårat sega internet vi har ikväll. Hoppas att det går bra ändå.

Här ser ni hur några utanför ett hotell har tagit fram "parasollsgrunden" och ska göra klart deras strand inför kommande turister och badgäster.


Och här bredvid är det redan turister som badar.

 

Och kära gravidbacken som är lika jobbig varje gång...

Beautiful day!

2011-04-13 kl 09:41:49
God morgon alla glada!!
Nathalie ligger fortfarande och sover medans jag har ätit klart min frukost, diskat och plockat undan efter mig och nu har påbörjat mitt turkiska te och ett stort glas färskpressaad apelsinjuice.
Det ser ut att bli underbart härligt väder idag och inga starka vindar eller storm.
Åh, vad bra. Jag ska ut och gå på strandpromenaden och sätta mig nere vid butiken och bara njuta.

Hoppas ni också får en toppendag idag!!

Väder, 12 April!

2011-04-12 kl 11:10:15

De senaste dagarna har det oftast alltid börjat med en klarblå himmel och runt 20-23 grader på dagarna här i Side. Men runt eftermiddagarna börjar det mulna på ibland. Vissa kvällar är lite kallare/kyliga medans andra kvällar kan man känna att det nästan är lite "ljummet" i luften.

Igår kväll däremot så blev det kallt på kvällen och det började blåsa riktigt ordentligt. Så mycket att vi snabbt fick ta in all tvätt från balkongen och senare under kvällen fick vi ta in den ena stolen som står på balkongen med risk för att den kunde blåsa iväg.
När Nathalie och jag sitter här vid våra datorer så ser hon hur den ena mattan blåser av från räcket.
Oh no, not good!
Ägaren, som ni hört om tidigare, skulle inte bli särskilt glad på oss om han såg detta. Kanske tom. kräva att jag och Nathalie ska betala en mattvätt pga. att den är smutsig eller något.
Så vi rusar ut på balkongen för att se vart den landade och upptäcker att den hamnade i citronträdet nedanför oss. Och det finns ingen chans att vi får ner den därifrån själva så vi inväntade en liten ordentlig storm som skulle få ner mattan på marken och på K som fick ta med den upp i lägenheten.


Här ligger/hänger mattan innan den blåser ner till marken tillslut

Idag på morgonen så var vädret lugnt, något kallare dock och nu har det börjat blåsa ordentligt igen och trots att solen lyser så tänker jag hålla mig inomhus tills det har lugnat ner sig igen.


Marknad i Manavgat och mat...Mmm!

2011-04-11 kl 20:04:19
Okej, nu blir det matsnack igen. För det är vad som snackas inom dessa väggar mellan mig och Nathalie.
Mat!

Hon har nu lagt upp en plan och den förklarades på följande vis ikväll.
Nathalie ska gå ner några kilon anser hon och hon ska INTE äta mer än frukost, bestående av yoghurt och lite frukt.
Sedan ska hon INTE äta någon lunch, som jag har fått henne göra varje dag även idag, utan vi ska äta middag kl 17-tiden.
Detta blir bra för min del också för mitt mål är att komma upp i kilo och väga gärna 50.
Jag äta frukost, en ordentlig sådan med ägg, bröd, majonäs, ost och allt annat jag alltid äter på morgonen.
Sedan ska jag äta lunch och vid 17-tiden som sagt serveras middag och detta är perfekt för mig också för jag kommer ju garanterat vara hungrig senast vid 21-tiden och äta en gång till.

Så när vi har tummat och tyckt våra nya tider och matvanor är jättebra så säger jag till Nathalie:
Men du, vill du ha lite choklad nu eller?!
Haha, det roliga var kanske att hon faktiskt hade köpt choklad när hon var ute och handlade idag.

Imorses efter frukosten så åkte jag och Nathalie iväg till Manavgat där hon klackade om sina skor. I ett litet hak nära huvudgatan så jobbade en kille i våran ålder och för 3 lira så var Nathalies skor som nya igen. Vi funderar på att ta dit alla våra skor imorgon bara för det. Snacka om billigt, 15 kr för en klack som är helt avsliten.
Efter detta så gick vi till marknaden som jag aldrig har besökt tidigare. Ja, det är skamm när jag har bott här i 2 år. Men det har inte blivit av helt enkelt. Och alla turister kommer ju till våran butik och beklagar sig på hur otrevliga de är, hur dyrt allting är, vilken skitkvallitée det är på marknaden etc.
Och varmt framför allt.

Idag var det knappt 20 grader ute och det var verkligen varmt där inne i tälten. Så om ni inte ska köpa frukt så är det faktiskt inget jag rekommenderar att läga någon längre tid på.
Det är inte så mycket billigare och framför allt inte så mycket bättre än på andra ställen måste jag säga själv.
Men vi köpte iaf. apelsiner och bananer innan vi åkte hem för att tillfriskna från våra långvariga förkyldningar.
Jag började ju med att må dåligt, hosta och få feber. När det värsta var över så började Nathalie och strax där efter så började Angelica med samma symptom.
Men nu börjar jag hosta mindre även om det fortfarande är fruktansvärt mycket.


Bild från Sverige 2011 innan Ullared, Gekås
Den har dock ingenting med inlägget att göra.